PLAN HIER DIRECT JE VA BOOST CALL

Ondernemen en werken in loondienst

Een bekend onderwerp voor velen, ondernemen en werken in loondienst. Zelf ben ik ook ooit zo begonnen en ik kan je één ding zeggen: het is pittig.

Het is niet de bedoeling om je uit een droom te helpen of je te ontmoedigen, maar onderschat het zeker niet. Maar met de juiste focus en passie gaat het jou ook zeker lukken.  

Ik deel graag mijn waardevolle lessen met je, de do’s and don’ts van het starten van je onderneming naast je baan in loondienst.

Lees verder óf luister mijn podcast over ondernemen en werken in loondienst:

Begin met een plan

Voordat je aan de slag gaat met deze uitdaging is het belangrijk om een plan op te stellen. Zeker wanneer je nog in loondienst werkt en bijvoorbeeld een gezin of druk sociaal leven hebt. Je organisatorische skills worden op de proef gesteld in deze periode. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, toch? Breng voor jezelf duidelijk in kaart: 

  • Hoeveel uur wil je besteden aan je business?
  • Wat is er mogelijk naast je huidige baan?
  • Waar kan ik hulp inschakelen vanuit mijn omgeving? 
  • Wat heb ik nodig van mijn omgeving en waar moeten we afspraken over maken? 

Het is verstandig om een planning te maken, haal zoveel mogelijk ruis weg. Het is zeker de eerste periode hard werken, maar je weet waar je het voor doet.

Stel deadlines

Ondernemen en werken in loondienst vergt veel tijd en energie. Het is daarom belangrijk om deadlines te stellen, bijvoorbeeld ‘ik ga dit 3 maanden op deze manier doen’. Daarnaast is het verstandig om regelmatig even te evalueren.

  • Gaat het zoals ik had verwacht?
  • Kunnen er dingen beter?
  • Zit ik nog op schema?

Door deadlines te stellen ga je ook direct prioriteiten stellen. Hoe leuk het ook is om een mooie huisstijl te maken, prachtige visitekaartjes te ontwerpen en een complete website te maken, dit is niet de prioriteit. Focus je op de sales, dat is in deze fase het allerbelangrijkst.

Wil je toch niet helemaal zonder website beginnen? Maak het klein en maak een one pager. Één pagina met een duidelijk beeld van jezelf en alle benodigde informatie. Zorg vooral dat er geen weken werk in gaat zitten. 

Maak een financieel plan

Moneytalk! Een hele belangrijke tip, maak een financieel plan.

  • Hoeveel geld heb je nodig om de stap te maken om minder te gaan werken of helemaal te stoppen?
  • Wat verdien je nu en wat heb je nodig om rond te komen?
  • Buffer: het kan je helpen een buffer opzij te zetten om een periode met minder inkomsten te overbruggen

Een financieel plan maak je door uit te gaan rekenen wat je uiteindelijk nodig hebt en na te gaan wat je doel is.

Je doel kan zijn dat je uiteindelijk niet meer in loondienst wilt werken, maar het kan ook zijn dat je wat extra bij wilt verdienen. Wees realistisch en begin met een laag bedrag als doel. Je hebt de tijd nodig om te groeien, elke klant is er één.

Kom in actie!

Ja, het is een spannende stap om een eigen onderneming te starten naast het werken in loondienst. De belangrijkste tip die ik je kan geven is ‘Kom in actie!’. Ook al is het maar een half uur per dag, benut deze tijd compleet. Neem contact op met mensen, benader potentiële klanten en verlies niet teveel tijd aan het knutselen.

Vier al je successen, hoe klein ze ook zijn!

Heb je vragen of wil je graag even met mij sparren over jouw business? Boek dan een gratis en vrijblijvende boostcall. Tijdens deze VA boost call kijken we samen waar je tegenaan loopt binnen jouw (toekomstige) VA business en wat jou daarbij zou kunnen helpen. Of je nu gaat starten, of al een tijdje bezig bent. Ik denk graag met je mee om te kijken waar je tegen aan loopt en waar ik je mee verder zou kunnen helpen.

Volg mij ook op Instagram en luister mijn podcast voor meer tips over het runnen van een VA business!

Een reactie versturen

Ook interessant